A- A A+
Dins d'una imatge no tots els elements haurien de tenir la mateixa importància. Quan un fotògraf es disposa a capturar una imatge, busca també explicar o mostrar alguna cosa en particular. Aquest particular és el centre d'interès i ha de destacar per sobre els altres elements de la fotografia. El centre d'interès és l'element més important de la fotografia i on l'ull ha de ser atret. Hi ha diferents maneres de destacar un element sobre la resta.

Completeu aquest punt amb els ALTRES FACTORS que es desenvolupen als codis de la imatge

Tècniques per crear centres d'interès

Color

L'ull és atret pel color. Si existeix un fort component de color en una àrea específica de la imatge, l'espectador es sentirà motivat al veure'l. Quan el centre d'interès posseeix contrast per color, queda destacat de la resta de l'escena.
 

 

Contrast

De la mateixa manera que el color, les zones d'alt contrast (per exemple llum encesa sobre fons fosc o ombra sobre llum) també servirà per atraure la mirada. 
 
 

Desenfoc

Es pot utilitzar la profunditat de camp per aïllar el centre dinterès, de manera que el primer pla es separi del fons a través de l'enfoc.
 

Línies

Es poden fer servir totes les línies que es trobin, per dirigir a l'ull cap al centre d'interès. Si es pot, és bo intentar composar utilitzant línies
 
 

Simplicitat

Evitar carregar d'informació la imatge, sinó, podria embrutar la mirada i distreure a l'espectador del centre d'interès. Un fons amb masses elements, per exemple, rarament funciona bé en una fotografia.

Més normes per enquadrar el centre d'interès

  • Quan en una escena hi ha dos o tres motius amb la mateixa força que el principal, es genera una competència entre ells i això pot provocar confusió en l'observador.
  • La situació i el tractament que es dóna al centre d'interès, és possiblement el més decisiu en la composició fotogràfica.
  • Generalment el més senzill i efectiu per ressaltar un element és tenir en compte la llei dels tres terços.
  • Si una persona o animal es fotografia de perfil, cal deixar sempre més espai per davant de la seva cara que per darrera.
  • A menys que es busqui una intenció concreta, al fotografiar elements mòbils és important captar-los entrant a la foto i no pas sortint.
  • El fons té una importància decisiva a l'hora de valorar el punt d'interès i generalment mai ha de competir amb el motiu principal. Per això podem recórrer a un fons de tonalitat oposada per ressaltar l'objecte principal, o si està en un altre pla, podem simplement desenfocar-lo obrint el diafragma.
 
Joomla templates by a4joomla