A- A A+

Responeu, de manera concisa, a les qüestions següents:

1.1. A què fa referència, en l'àmbit televisiu, el concepte de feedback?.

1.2. Definiu i diferencieu els conceptes de canal de televisió generalista i canal de televi­sió especialitzat. Poseu un exemple de cadascun dels canals.

1.3. Anomeneu un mínim de quatre dels diferents gèneres televisius que podem trobar en una programació televisiva qualsevol.

1.4. Quins són els colors fonamentals amb els quals la televisió produeix les imatges en color?

 


 

  • El feed back és el procés de compartir observacions, preocupacions i suggeriments per part de l'audiència amb una cadena de televisió. Aquest procediment és força complex atès que es pot produir en directe, amb la participació de l'espectador al programa (en plató, telefònicament o amb missatges en pantalla), per correu electrònic o postal, amb el telèfon d'atenció a l'audiència o en les enquestes de satisfacció que encarreguen les empreses audiovisuals per conèixer les reaccions dels espectadors davant determinats programes. 
  • Un canal de televisió generalista és el que ofereix en la seva graella tot tipus de gèneres televisius i temàtiques diferents; un canal de televisió especialitzat és el que només emet en la seva graella un tipus de temàtica concreta, tot i que pot oferir-la en diferents gèneres. La seva principal diferència consisteix en l'oferta temàtica: el canal generalista ofereix tot tipus de temàtiques i el canal especialitzat només una. / Una altra diferència és el públic al qual s'adrecen: el canal generalista busca captar tot tipus d'audiència, sense distinció de sexe o edat i el canal especialitzat s'adreça només a un tipus de públic concret amb interessos determinats en funció de la seva edat o sexe. Així per exemple TV3, Televisió de Catalunya, és un canal generalista amb temàtiques variades: esports, notícies, sèries de televisió, programes d'humor, etc, i Teledeporte és un canal especialitzat que només ofereix la temàtica esportiva, amb retransmissions en directe, programes magazine, informatius, etc. 
  • Els gèneres televisius són els diferents models de programes que trobem en la programació o graella televisiva. Tot i que els diferents teòrics fan servir diferents nomenclatures i terminologies per fer menció a aquests, els més comuns són: informatius, infantils, juvenils, esportius, telesèries, concursos, magazines, entrevistes, debats, tele-realitat, religiosos i retransmissions en directe. 
  • Els colors fonamentals amb els que es formen les imatges a color de la televisió són el vermell, verd i blau, anomenats colors primaris additius. 

 

 

Joomla templates by a4joomla