A- A A+
Transfusion, David LaChapelle, 2015. Font: David LaChapelle [en línia]. <http://www.davidlachapelle.com/series/transfusion>.
Analitzeu aquesta imatge, en un mínim de cent cinquanta paraules, desenvolupant els aspectes següents:
  • l’estructura dels elements que componen la imatge;
  • la valoració cromàtica;
  • les textures.


Les redaccions poden ser molt diverses, per això es valorarà en la resposta la bona estructuració i exposició de les idees bàsiques i la capacitat de desenvolupament d’un discurs narratiu clar i sintètic en referència a l’anàlisi de la imatge. Dins de la valoració de la competència d’analitzar visualment la imatge, s’avaluarà positivament l’abundant utilització de terminologia pròpia de la matèria i la comprensió d’allò que es demana.

Els conceptes mínims que han d’estar presents a la redacció són:
-Estructura dels elements que componen la imatge: es tracta d’una estructura clàssica basada en la llei de terços. Observen una diagonal imaginària que marca un punt de fuga de la part inferior esquerra fins a la part superior dreta. En aquest eix es distribueixen els dos elements principals de la fotografia: primer, la persona estesa al llit i, immediatament després, la font de llum que sorgeix del fons. Al voltant d’aquest elements hi ha un bosc com a escenari de l’acció.

-Valoració cromàtica: es tracta d’una fotografia on el marró del bosc és el protagonista gairebé absolut, i fins i tot el cos humà es metabolitza amb la mateixa natura adquirint un color semblant, només trencat pel blanc de la llum de la claror del fons, el vermell dels branquillons, que metafòricament el fotògraf vol que associem amb venes del cos humà objecte de la transfusió de la natura a l’home, que dóna títol a la imatge, i el verd de les fulles superiors dels arbres.

-Textures: Hi ha una textura dominant que són les fulles, les branques i en general tots els elements del bosc. Hi ha una segona textura més fina, representada pel llit i l’home que hi jeu, en què el capçal brilla en contrast amb la resta d’objectes de la fotografia. Juguen un paper important en una imatge que pràcticament no té cap aire, cap espai de descans, dins l’enquadrament.
Joomla templates by a4joomla